Скитник е авторът на имейлите със заплахи и закани за убийство към магистрати – съдии и следовател. Същият подател е изпращал и електронни съобщения с обиди до политици и публични личности.

Това съобщиха от Софийската районна прокуратура, която е образувала досъдебно производство след разследване на ГДБОП.

В съобщението на прокуратурата се казва още, че лицето, води скитнически начин на живот, използва безплатен интернет на обществени сгради и изпраща съобщения от различни имейл адреси до множество адресати.

Един от защитените свидетели по преписката срещу изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафове бил заплашен, докато материалите по разследването срещу Петьо Петров-Еврото са се намирали във Върховния касационен съд.

Това показва справка на Върховния съд след запитване на Антикорупционния фонд, с която БТВ разполага.

Защитените свидетели по тази проверка миналата година са двама, но единият е починал преди 20 юли 2023 г. На тази дата защитеният свидетел е открил заплашителното писмо на прозореца на автомобила си и така е установил, че е разкрит.

Нито една от институциите до този момент не отговори на въпросите по този случай.

Заплашват анонимен свидетел по преписка срещу Борислав Сарафов

Двама прокурори са получили тежки заплахи за живота сиЕдиният е намерил патрон в пощенската си кутия, а другият е открила кръст от клони пред жилището си