20-годишният син на шефа на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив Венелин Найденов- Ивайло Найденов, е бил зад волана на мерцедеса, прегазил възрастна жена в пловдивския квартал "Тракия". Младият мъж е избягал след инцидента, който се е случил в 21 часа в сряда.

Пострадалата 78-годишна пенсионерка е починала от раните след като е била откарана в болницата.  Докато течал огледът на местопрестъплението, неочаквано там се появил данъчният шеф Венелин Найденов, който небрежно попитал какво се е случило.

Той с нищо не показал, че синът му е бил зад волана на мерцедеса, блъснал жената. Полицаите обаче се усъмнили, че появата му не е случайна и си спомнили, че по същия начин Найденов старши се опитал да избави наследника си от друг инцидент преди година.

Преглед на камери, разположени наблизо, показали, че мерцедесът е именно на Ивайло.

Самият Ивайло Найденов е намерен няколко часа по-късно от полицията. Направен му е тест за употреба на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. 

В момента се правят експертизи и се разследва фаталния инцидент.

18 нарушения за 2 години - черното пътно досие на шефския син Найденов, убил жена в ПловдивМладежът е лежал в ареста за псувни към полицаи

Само преди година двама полицаи от Пето РУ в Пловдив бяха наказани дисциплинарно с предупреждение за срок от една година заради подадена срещу тях жалба от Ивайло Найденов. 

На 1 октомври  2018 г. служителите на реда засекли младежа, който въпреки мрачния и дъждовен ден се движел със слънчеви очила и се боксирал с въображаем противник.  Приближили се към него, а той се обърнал към тях с въпроса „Какво ме гледаш, бе? Проблем ли има?“. 

Полицаите му отговорили, че няма проблем, а младежът ги попитал защо го гледат лошо.  Тогава униформените го попитали защо се заяжда, а той ги напсувал и им заявил, че няма да им обяснява нищо.

Тогава Найденов бил отведен в районното, а за случилото се там версиите са коренно различни.  Синът на данъчният шеф твърди, че полицаите са го удряли по главата и са му счупили носа, а униформените са категорични , че не са го докосвали с пръст.

Като доказателство Найденов прилага селфи, което той твърди, че е направил в полицията веднага след като е бит и медицинско , в което са описани травмите му.

В крайна сметка обаче Административният съд в Пловдив отмени наказанията на двамата полицаи, наложени им от предишния директор старши комисар Атанас Илков.

Съдът "спаси" двама пловдивски полицаи от дисциплинарно уволнениеДвамата са обвинени в побой, но са наказани за административно нарушение