Директорът на УМБАЛ "Александровска" проф. д-р Костадин Ангелов благодари на всичко хора, които вчера са си останали по домовете и са се вслушали в призивите на управляващите. Според него по улиците в неделя е имало по-малко хора в сравнение със събота.

„Снощната инициатива, при която аплодирахме хората, беше нашето твърдо убеждение и решение да го направим, за да можем да накараме хората да ни повярват и да останат вкъщи“, каза той.

Той разказа, че един от най-тежките му моменти в професията е бил когато е бил на терен по време на тежк катастрофа. 

"Срещу теб има много протегнати ръце за помощ и ти трябва да избереш на кого да помогнеш. Имаш две ръце и една носилка. След като помогнеш на един у теб се заражда чувство за вина. Не искм да се стига до там", заяви Ангелов.

Лекари от „Пирогов” аплодираха всички българи, които си стоят вкъщиБъдете и Вие отговорни и солидарни, останете си вкъщи, призоваха медиците


„Нашият дълг като лекари е да намалим щетата от това бедствие. Затова трябва да казваме истината в очите, без да подбираме думите. Думите трябва да бъдат назовавани такива, каквито са в действителност. Не може да разсъждаваме в друга посока – да говорим за разхлабване на мерките, когато има реално опасност да загинат много хора“, заяви проф. д-р Костадин Ангелов в ефира на БТВ.

По думите му благодарение на мерките, които са взети у нас, все още няма „задъхване“ на болниците. Лекарите обаче са подготвени за това и го очакват.

Баба Дафина - старицата със златно сърце, която дари пенсията си на "Александровска болница"Може да е капка, но все за нещо ще послужи, разказа пред TrafficNews старицата