Почти седмица продължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница. И през днешния ден полиция, доброволци и горски служители ще се включат в издирването.

Горските служители от местното горско стопанство са категорични, че няма да се откажат от търсенето. Предполагат обаче, че Ивана вече не е на територията на Дупница.

"Обходено е почти навсякъде, вчера бяхме в района на язовир Дяково, село Тополница до село Яхиново и Кременик. Огромен периметър, проверен метър по метър", заяви Атанас Диманков – директор на Държавно горско стопанство - Дупница.

Екип от Държавното горско стопанство е обходил района около Рилския манастир. От момичето обаче няма и следа, категорични са доброволцине, тъй като няма как човек да мине незабелязан през гората.

"Много хора се включиха в издирването още от петък. Тогава бяхме три екипа в различни посоки, най-вече в района, където предполагахме, че е изчезнала Ивана. С най-различни средства търсим - термокамери, кучета, дронове, за съжаление без резултат".
Разпитват се фирми, работници - кой, как и дали я е видял, но има известно противоречие, посочи Диманков.

"Някои казват, че са я видели в Дяково, други в района, където е изчезнала. Всичко е проверено, но няма и следа".

Сервитьорка от Дупница: Ивана говореше, че техните я тъпчат с лекарства, иска да избягаВече шести ден от нея няма никаква следа