И днес не откриха 17-годишната Ивана от Дупница. В шестия ден от търсенето на момичето беше претърсен районът около язовир Дяково, както и горите край града. За съжаление от нея все още няма никаква следа.

Стотици полицаи, горски служители и доброволци търсиха Ивана днес, но без резултат. В Дупница вече има и кризисен щаб, свикан от общината, който се занимава с изчезването на момичето.

Според кмета на Дупница причина за изчезването ѝ е лошото отношение на съучениците ѝ към нея, което от училището отричат. В квартала, в който живее Ивана пък ни разказаха, че през последните месеци младото момиче започнало да пие алкохол и да се оплаква, че родителите ѝ я тъпчат с лекарства. Работи се по всички версии, казаха от полицията. Търсенето продължава.

Малко преди Нова година Ивана започнала често да посещава кварталните кафенета. Пиела енергийни напитки и алкохол.

"При мен е консумирала водка с уиски на едно място. С два вида безалкохолно, отделно кафе вътре в алкохола", коментира Стефания.

Сервитьорката забелязала, че момичето разполага с доста пари.

"Имаше в нея около 200-300 лева последният път, когато дойде при мен. Тя говореше, че техните я тъпчат с лекарства, иска да избяга и тем подобни неща", споделя Стефания.

Опитите ни да потърсим техния коментар се провалиха.

От апартамента, в който живее Ивана, се чуваха шумове, но родителите не пожелаха да говорят с нас.

Съученици на изчезналото момиче и днес разказаха, че не е била буйна, но е нямала приятели. Постоянно била с телефон в ръка, записвала клипчета и ги качвала в социалните мрежи.

В деня преди да изчезне е качила над 50 клипа в ТикТок, в повечето от които пее поп фолк песни. Публикувала е и видео, в което ясно личи датата, след която следите ѝ се губят - 22 февруари.

Повечето от постъпващите сигнали за Ивана са противоречиви и неясни.

"Проверяват се всички сигнали. Включително и такива подавани през социалните мрежи. Повечето от тях са уклончиви. Кой какво е видял. Но не се пренебрегват никакви сигнали, всичко се проверява от органите на МВР. Целият ресурс от хора пак е на терен. Днес сме се видели официално с родителите. Разстроени са, не искам да изпадам в подробности", каза още Бойко Христов, заместник-кмет на Дупница.

Телефонът на момичето още в първите дни след изчезването ѝ е предаден на киберспециалисти, казаха от полицията. Все още се установява дали тя сама е сменила профилната си снимка във ФБ вчера или профилът ѝ е бил откраднат, пише БНТ.

Кметът на Дупница: Изчезналата Ивана е била тормозена от съучениците сиДронове, термокамери и кучета търсят момичето

17-годишната Ивана изчезнала и преди година

Шести ден издирват 17-годишната Ивана, разширяват периметъраСпоред кмета на Дупница, момичето е било натиквано в ъгъла вербално и невербално, защото е различна