„Той не го е прегазил умишлено. Видял как изкарват пет крави. От тези пет крави, две са били вързани за вратовете с дебели въжета. Като видели Димитракис, пуснали кравите и избягали надолу. Едният е пресякъл пътя му и го е ударил. От години го ограбват едни и същи хора. Подава жалби, но нищо не става”, това разказва съпругата на задържания кипърец - Димитракис Пирилис, който прегази и уби крадец във фермата си.

Тя разказва още, че във фаталната вечер съпругът й закарал работниците от фермата и после с автомобила обиколил стопанството, когато видял тримата крадци до обора.

Жената твърди, че две вечери преди инцидента същите крадци задигнали от фермата пет крави.

Той се занимава с животновъдство. Арендатор е на земеделска земя. Това му е дейността в Болярино”, заяви кметът Стефка Милиева пред НоваТв. Съседите разкаха, че кражбите в селото са ежедневие. Месните подкрепят арендатора и искат той да бъде освободен. Те искат и повече полицейско присъствие в Болярино заради непрестанните набези на крадци.

Убитият Петър - от затвора, през катарзиса, до пагубния край под гумите на пикап ОБЗОРБлизките на Гаджанов споделят, че той се е променил, но не и какво го е тласнало отново към кражбите

Прокуратурата ще поиска от съда постоянното задържане на кипърския бизснесмен .Държавното обвинение ще настоява другите двама мъже, опитали се да задигнат животни от стопанството, също да получат мярка "задържане под стража“. След случая местните споделят, че се страхуват за живота си, тъй като често стават жертва на подобни набези.  

60-годишният Димитрис Пирилис е задържан за 72 часа. В събота срещу неделя вечерта трима роми, от съседното село Белозем, влезли, за да крадат крави. Те били забелязани от собственика на кравефермата, който с джипа си тръгнал да ги преследва из полето. При гонитбата прегазил един от мъжете умишлено. Пирилис преследвал и другите двама, но те успели да се скрият. Оказа се, че убитият е осъждан 14 пъти за кражби. Една, от които е от фермата на кипърския арендатор, от който задигнал кон. Излязъл от затвора преди две години.

Крадецът, прегазен и убит край Пловдив, е осъждан 14 пъти за кражби и грабежиМъжът от ромски произход е излязъл от затвора през 2017 година