14 пъти е бил осъждан мъжът от ромски произход, който бе прегазен и убит от кипърски бизнесмен край Пловдив. Припомняме, че смъртоносната среща между жертвата и собственика на земеделската земя се разигра около полунощ на 11 май в землището на село Болярино.

30-годишният жител на село Белозем е плячкосвал и друг път от имота на Димитракис Пирилис, за което е бил осъждан и излежал присъда. Тогава той е задигнал коне и крави от фермата на кипъреца, съобщи Окръжният прокурор на Пловдив – Румен Попов.

„По първоначални данни жертвата, придружен от още две лица, са влезли в имота на бизнесмена с цел кражба. Те били въоръжени с коси и други инструменти. Собственикът на имота ги е видял и подгонил. Крадците са се разпръснали в различни посоки в нивата с люцерна. Кипърецът е подгонил с колата единия, като след няколко метра го е настигнал и блъснал. Поради тъмнината не е видял другите двама и се е върнал до тялото на жертвата. Към момента нямаме данни да е прегазил втори или трети път мъжа, но според свидетелите, той е обикалял с колата в кръг около жертвата”, заяви Попов.

Той допълни, че другите две лица са задържани. Те също са криминално проявени.

„Единият е с две осъждания за кражби, а другият с 9. Жертвата е лежал в затвора 7 години и е излязъл от 2017 година. Другият мъж е лежал 4 години. Срещу тях е започнато производство за кражба. Те са задържани в ареста”, допълни Окръжният прокурор.

Димитракис Пирилис е задържан за 72 часа в ареста, като предстои държавното обвинение да поиска най-тежката мярка спрямо него, а именно „задържане под стража”. Срещу него има повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт при управление на МПС. Бизнесмена може да отнесе присъда от 10 до 20 години затвор, като законът предвижда дори доживотен затвор, ако има данни за особено тежък случай.

Доживотен затвор? Обвиниха бизнесмена от Кипър за убийството на крадеца в нивата муКъщата на Димитакис е горяла през 2015 година

В момента в село Болярино няма полицейско присъствие, предаде екип на TrafficNews от мястото на инцидента.

„Действително дойдоха полицейски сили и Жандармерия, но към момента всичко е спокойно. Аз лично не съм усетила никакво напрежение сред местните хора“, заяви пред наш репортер кметът на селото Стефка Милиева.

Димитракис Пирилис живее в Болярино от 2002 година. През април 2015 година къщата му е изгоряла до основи, споделиха местни жители. Кметицата не се ангажира със становище дали се касае за умишлен палеж.

Фатално! Кипърец блъсна и прегази три пъти ром крадец край ПловдивСрещу него ще бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство