Зъболекар, запалил колата на бившата си приятелка, застава днес пред съда.  36-годишният Александър Господинов е повече от година зад решетките и чака присъда. 

Връзката му с Гергана  Стоева. започнала през 2008 година и продължила 10 месеца. Тя приключила, когато стоматологът бил арестуван през 2009 година ааза притежание на фалшиво евро. Той е един от задържаните при мегаоперациятга на Европол на ул. "Волга".  Гергана , чийто баща е бивш служител на специалните служби, също е с мярка за неотклонение, но по-късно е разпитвана само като свидетел. Тогава момичето слага край на връзката. Въпреки това, Господинов  продължил да контактува с нея - пишел й писма, обаждал се по телефона. През 2011 година обаче пловдивчанката се омъжила. Александър я заплашил, че като излезе от затвора ще се разправи със съпруга й. Съдът променил мярката му за неотклонение и Александър продължил да я преследва. През декември 2012 г. той за пореден път й се обадил по телефона и поискал да се видят. Когато тя отклонила предложението му, се вбесил и се заканил: „Много си нагла, ще видиш. Ей сега ме предизвика да те върна в 1-ви клас”.

Александър знаел, че малко преди това Гергана си купила Мерцедес CLK 200. На 27-ми февруари 2013 г. той решил да накаже бившата си задето не иска пак да станат гаджета. Той забъркал смес от бензин, дизелово гориво и минерално смазочно масло и я изсипал в бутилка. Към 21, 15 часа отишъл с колата си Опел Корса до бензиностанция Петрол на бул. Източен и заредил бензин за 5 лева. После потеглил към улица в квартал Гагарин, където живеела Гергана. Зъболекарят полял с приготвената запалителна смес задната лява и дясна и предната част на Мерцедеса. Огънят изпепелил колата на Гергана и се прехвърлил на съседните два автомобила - Шкода Октавия и БМВ 318 ТДС. Съсед видял пламъците и звъннал в пожарната. Пожаротехническата експертиза доказала категорично, че пожарът е умишлен и е подпален от 3 огнища. След пожара били взети натривки от ръцете на Господинов. От заключението на физикохимическата експертиза става ясно, че по тях е имало следи от бензин, дизел и минерално смазочно масло – съставките на запалителната течност. При разпитите по време на разследването Господинов не се е признал за виновен. 

Снимка: Господинов е сред задържаните за фалшиво евро през 2009 г.  

TrafficNews.bg