В този час Пловдивският окръжен съд гледа мерките за неотклонение на извършителите на грабежа над 94 - годишната Дона Чернева от Ръжево Конаре.

Мъжете на 27 и 31 години биха, след което отнеха от старицата 100 лева. Двамата влезли в дома на жената през незаключена врата. Те са от съседното село Дълго поле и имат дебел криминално досие.

Криминалисти намерили изрезки от маската зад вратата на единия от задържаните – Андон Митев. Той живеел на квартира в Ръжево Конаре и пасял овце.  Докато бил на работа заедно с другия обвиняем те решили да оберат бабата и подготвили плана си.  Жената живеела в другия край на селото и решили да направят удара през вечерта.

 Андон , който е душил баба Дона, преди година е излязъл от затвора, където е излежал присъда за убийство на възрастен мъж. 85-годишният пенсионер Ставри Шандански е бил пребит с летва в дома си заради два лева.  Двамата признават вината си.

Срещу нападателите на баба Дона са повдигнати обвинения за отнемане на чуждо имущество с използването на физическа сила и принуда. Делото е поела зам.-окръжния прокурор Галина Андреева.

Още новини ТУК

TNS.bg