Над 3 часа е продължила срещата между фирмата изпълнител „Индира”, зам.-кметът по транспорта Златин Велев и превозвачите в Пловдив. На нея са бистрени проблемите около неработещите табла по спирките в градския транспорт.

Както TNS.bg писа новите електронни табла на спирките в града внесоха истински смут сред пловдивчани. На места електрониката изобщо не работи, а там където е включена не отговаря на реалния маршрут на автобусите.

Причината поради която те не работят както трябва е, че масово шофьорите на автобуси не се чекират в системата на градския транспорт, а това не ги включва в разписанието, което се появява на таблата. Така на места въобще не се появяват всички линии, които минават, а информацията за следващ рейс може да е след два курса, тъй като предходният не се е вписал в системата, обясни Златин Велев.

Превозвачите са изтъкнали като мотив, че на много места системата не е работила  и реално шофьорите не са могли да  чекират. В градските власти обаче имат съмнения за саботаж или некомпетентност на шофьорите.

От днес са започнали масови проверки на автобусите, които са свързани с информационната система. Ако се установи, че системата в рейсовете е изрядна, то вината ще падне върху шофьорите. Тогава вариантите са два -  или те не са били обучени, както трябва , или е имало умишлен бойкот на системата. Ако последното се докаже от Общината ще глобят операторите на тези услуги.

До няколко дни системата ще бъде нормализирана и ще заработи, както трябва, обеща зам.-кметът по транспорта. Дотогава не е изключено таблата да не показват следващите автобуси, а само да изписват дата и час.

Още новини ТУК

TNS.bg