Родителите на детенцето, което падна от прозорец в Пловдив, са подали заявление за психологическа подкрепа. Засега те са оказали пълно съдействие на институциите, съобщиха от Дирекция "Социално подпомагане".

Припомняме, че дирекцията се е самосезирала тази сутрин, след като стана ясно, че на 6 септември детето е пострадало, падайки през отворен прозорец. През това време родителите Румен и Златка били пияни. Мъж от квартала видял тялото на падналото дете, плувнало в кръв и веднага позвънил на 112. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница. Получило е черепно-мозъчна травма и лекари са го стабилизирали 2 дни. Към този момент животът му е вън от опасност, а състоянието му е стабилно. 

Институцията се е самосезирала и нейни служители незабавно са посетили детето в болницата , както и семейството, уверява директорката на "Социално подпомагане" Надя Танева. Разговаряно е и с двамата родители, като в момента тече проверка на сигнала. 

Както вече стана ясно, прокуратурата наблюдава досъдебното производство, което се води по случая. Извършени са процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето. Алкохолните проби на родителите - близо 1.9 на бащата и 1.2 промила на майката, със сигурност ще се разглеждат като утежняващо вината обстоятелство. 

До 3 години затвор грозят родителите на падналото дете в ПловдивРумен и Златка са спели пияни в същата спална

Вън от опасност е животът на детето, паднало от 2-рия етаж в Пловдив, докато родителите му били пияниМъж открил момиченцето цялото в кръв, съседи крещели, за да събудят майката и бащата