До 3 години затвор грозят родителите на падналото дете в Пловдив

Румен и Златка са спели пияни в същата спалня

Пловдив
10.09.2019 14:48 11241 4
До 3 години затвор грозят родителите на падналото дете в Пловдив

Случаят с момиченцето, паднало от 2-рия етаж на къща в Пловдив, докато родителите му - Румен и Златка, спели под въздействието на алкохол, влезе в прокуратурата. Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие.

Такова деяние е криминализирано в българското законодателство, като Наказателният кодекс предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и обществено порицание.

Вън от опасност е животът на детето, паднало от 2-рия етаж в Пловдив, докато родителите му били пияниМъж открил момиченцето цялото в кръв, съседи крещели, за да събудят майката и бащата

Припомняме, че както TrafficNews съобщи тежкият инцидент е станал на 6 септември, около 18:30 часа. Мъж от квартала видял тялото на падналото дете, плувнало в кръв и веднага позвънил на 112. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница. Получило е черепно-мозъчна травма и лекари са го стабилизирали 2 дни. Към този момент животът му е вън от опасност, а състоянието му е стабилно. 

По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето. Алкохолните проби на родителите - близо 1.9 на бащата и 1.2 промила на майката със сигурност ще се разглеждат като утежняващо вината обстоятелство. 

Невръстно дете падна от 2-рия етаж в Пловдив! Родителите му - пияниДетето е с опасност за живота

За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство.

Работата по случая продължава, извършват се активни действия по разследването, предадоха от прокуратурата.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
4 Коментара
Сортирай по
коментар

Протест 01:07, 11.09.2019

Ето за това трябва да се вземат от семейства. За какво протестират всички . Има нужда от такъв закон

Oтговора0
коментар

Бай той 15:13, 11.09.2019

Ти откъде си бре ?Какви майни те гонят акълийо?

Oтговора0
коментар

Бас мечо 15:36, 10.09.2019

Ако беше куче до сега да имаше протест пред парламента . Ама нали е човек може би 3 години. Една условна и ги пуснете на пият,че вече са в абстиненция.

Oтговора0
коментар

остана добитъка 17:56, 10.09.2019

Що е майна все е лайна!

Oтговора1
коментар

Байно

Ами ти отдека си бе дзверо?

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина