Нов, още по-тежък воден режим започва да действа от днес в Перник, предаде Нова. Той ще обхване около 100 хиляди души. Предложението е на ВиК-Перник. Схемата вече в 8 часа вода вместо 2 пъти по 5 часа.  Централните части и квартали ще имат вода от 14 до 22 часа. Когато водата се пуска веднъж, се избягват аварии.

"Въпросът е да направим правилните разчети, колкото и да са болезнени, за да имаме вода в онези зимни месеци, в които притокът към язовир "Студена" се очаква да бъде изключително нисък", обясни кметът на града Станислав Владимиров.Омбудсманът сезирал КЕВР и МОСВ за водната криза в Перник през октомври

Припомняме, на 7 ноември беше обявено, че ще има воден режим в цяла Пернишка област. Преди това новоизбраният кмет Станислав Владимиров заяви, че причината за водния режим е некомпетентното управление на ВиК-Перник.

На 14 ноември Владимиров каза, че червени лампи за воден режим в града светели още от началото на годината.Същевременно новият кмет Станислав Владимиров върна за преразглеждане предложения от ВиК график за воден режим.

Омбудсманът Диана Ковачева поиска по-ниска цена на водоподаването по време на водната криза в Перник. Спецпрокуратурата се зае с причините, довели до водната криза в Перник.