Булевард "Васил Априлов" най-накрая е отворен за движение. Официалното откриване на трасето ще се състои в 11 часа. 

Припомняме, че мащабният проект беше стартиран в края на юли 2017 г. - беше положена над 600 метра топлопроводна мрежа, а после бяха предприети и строително-монтажните работи. 

Реконструкцията на отсечката от „Войнишка слава” до „6 септември” включваше премахването на цялата павирана част, като на нейно място е положена асфалтова настилка. Така целият булевард придобива еднороден изглед, по подобие на първата ремонтирана част от Централна гара до Пещерско шосе. Ремонтът включи изграждане на велоалеи, лед осветление и нови тротоари.

Все още част от периферната инфраструктура не е завършена, но довършителните работи ще се извършват след пускането на движението. Ремонтите дейности по булеварда бяха свършени предсрочно, като и маркировката е сложена на голяма част от пътя. 

Междувременно затварят за два месеца част от булевард “Руски“. Строително-монтажни работи ще започнат от 6 март и ще приключат на 15 май.  

Фирмата изпълнител на обектите от 30-милионния заем подготвя за пускане също източното платно по бул. „Руски” от Централна гара до „Васил Априлов”.