Поредна проверка на това как върви ремонтът на Асеновградско шосе ще се проведе днес. Областният управител Здравко Димитров и министърът на регионалното развитие Николай Нанков ще направят инспекция на продължаващата реконструкция.

В последните месеци пътят убиец се превърна в обект на оживен интерес от местната и централна власт. Освен проверките от губернатора и кмета Иван Тотев, при отделния инспекции на пътя са идвали и премиерът Бойко Борисов и дори вътрешният министър Валентин Радев.

При посещенията неколкократно се обсъждаше какви са плановете за ремонта на "Пътя убиец", както отсечката между Пловдив и Асеновград, за съжаление, е известна.

Същевременно продължава търсене на решенията, свързани с ремонта на пътя. По време на среща в областната администрация във вторник изграждането на кръгово кръстовище на изхода на Пловдив бе обособено в отделен проект. В момента се съгласува парцеларният план, за да се стартират отчуждителите процедури.  Първо трябва да се изчистят проблемите с проектирането и да се стартира изграждането на един от най-важните пътни възли, които ще свързват Асеновградско шосе, Околовръстното и Източната тангента на Пловдив.

Основна задача пред всички институции и фирми, участващи в ремонта, е да се изчистят проблемите по основния проект за ремонт на пътя, за да може да се премине на следващия етап по изграждане на локалните платна на Асеновградско шосе.