До Коледа остават 51 дни, но пловдивчани с големи сърца вече успяха да сбъднат желанията на стотици деца, настанени в центрове от семеен тип и защитени жилища в областта. Инициативата е на „Операция: Плюшено мече”, която се провежда за 14-а поредна година. Работилничката на Дядо Коледа бе отворена на 1 ноември и всеки желаещ може да се потопи в коледната магия и да стане дарител за дете или възрастен в неравностойно положение. Списъците с желания са публикувани на страницата на "Операция: Плюшено мече”, като само за три дни повечето от заявките на малчуганите в областта са изпълнени.

Как можеш да се включиш?

Екипът на НПО "Операция: Плюшено мече" публикува списъци с деца от домове от различни градове в страната и техните най-желани подаръци за Коледа в своята интернет страница. Срещу всяко име в списъка стои детето или възрастния в неравностойно положение и онова, от което има нужда. Отговорникът за съответната област одобрява коментара (заявката). След това обновява списъка, пишейки името на дарителя срещу това на съответното детенце. Един човек може да посочи, че ще изпрати необходимото и на повече от едно дете/възрастен в неравностойно положение.

От какво имат нужда?

Малчуганите и възрастните в тези домове се нуждаят от различни неща - храна, дрехи, обувки, мебели, подаръци. Тази година малчуганите в пловдивските институции масово са записали в писмата си до Добрия старец, че желаят спортни екипи, маратонки, дънки, зимни боти и козметика. Звено „Майка и бебе” пък се нуждае от спално бельо, олекотени завивки, възглавници, хавлии, чаши и чинии,

Важно

В инициативата можеш да участваш единствено с нови, надписани и опаковани подаръци, предназначени за конкретно дете. И тази година пакетирани лакомства не са разрешени, предвид влошената пандемична обстановка в страната.