Без опасност за живота, но в тежко психично състояние е мъжът от Севлиево, който е заподозрян в убийството на 2-годишното си дете, а след това направи опит да се самоубие. Той е настанен в психиатрия, където е бил на лечение за четири дни, а след това е бил изписан по настояване на неговата съпруга.

След трагедията той е бил напълно неадекватен, с порезни рани по крайниците. Пред Нова телевизия, медиците коментират, че той е бил в състояние на ступор.

„Според мен не става въпрос за депресия, а за тежко психично разстройство. Това е по-скоро психоза. Бил е напълно неадекватен и под въздействието на нереални идеи и представи“, коментира психологът д-р Веселин Герев.

Той бе категоричен, че у нас трябва да има промени в закона, тъй като към момента пациентът трябва сам да изяви желание да се лекува, а процедурата по съдебен път е много тромова.

Както съобщихме , драмата се разигра в четвъртък по обед в жилище в района на училище "Стефан Пешев". Според първоначалните данни бащата прерязал с нож гърлото на момиченцето си, което само след 13 дни трябвало да навърши 3 години.

След това направил опит да се самоубие, като си нарязал вените. Намерен е и след като му е оказана спешна помощ, е транспортиран в болницата в Габрово. Според медици опасност за живота му няма. Все още не е ясна причината за кървавата драма.

Преди да се отключи болестта му, работил като охранител, разказват севлиевци. Семейството има още едно по-голямо момиче, което е ученичка.

Съседи не могат да повярват какво се е случило, разказват, че семейството е било много добро.