И двете страни – родители и градска управа, излязоха спокойни от срещата при областния управител преди минути, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Припомняме, че Здравко Димитров събра протестиращите с кмета Иван Тотев тази сутрин в сградата на областната администрация , за да дебатират по казуса със сливането на ОУ „Душо Хаджидеков” и ОУ „Георги Бенковски”.

След снимките в началото на кръглата маса, медиите бяха учтиво помолени да напуснат, за да няма емоции.

Родителите, Иван  Тотев и зам.-кмета Стефан Стоянов изразиха удовлетвореност от срещата.

Първите обаче поискали обещаното от градоначалника  в писмен вид.

„Обещаха ни децата, които вече са записани и учат в „Душо Хаджидеков”, да не се местят след сливането. Тези които се запишат тепърва за 2017-а ще имат право на избор, ако искат целодневна форма на обучение ще ходят в „Георги Бенковски”, ако не - могат да останат в сградата на Душото.”  

Обясниха ни, че след сливането ще бъдат две сгради, но на едно училище с един директор. Ще бъде създаден и обществено- родителски съвет, който ще помага на директора, разказаха майките и бащите.

Към момента те не са изтеглили жалбата, подадена с 22 подписа  в Административния съд срещу решението на Об С.  Чакат писмените обещания, които градоначалника им обещал за понеделник.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg