Медицински сестри от цялата страна организираха масов протест срещу дисциплинарното уволнение на колежката си Мая Илиева, която повече от десетилетие беше медицинска сестра в болница "Токуда". Недоволните се събраха пред бариерата на паркинга на "Токуда", тъй като територията пред болницата е частна собственост и протестът не е разрешен. 

След болница "Токуда", медицинските сестри протестираха пред Министерството на здравеопазването, след което крайна точка на техния протест е бил пред сградата на КНСБ.

Тогава протестиращите са били поканени от вицепрезидента на КНСБ Чавдар Христов в самата сграда, за да разговарят. 

"Аз бях входирала едно искане към тях да ми бъде предоставен протоколът от заседанието и решението за сваляне на имунитета ми. Той ми каза, че това  е решение, което трябва да се вземе от Федерацията на синдикатите в здравеопазването.

Така, че ще се обърна към тях. Към КНСБ бях написала и писмо за отношението на доктор Кокалов към мен, но те казаха, че не могат да поемат отговорност за думите му, единствено ще го извикат на съвет, където той да отговори на определени въпроси", каза пред TrafficNews Мая Илиева. 

Съпричастните хора изразиха недоволството си и от това, че имунитетът на Мая като синдикален лидер е бил свален, без тя да бъде изслушана и без възможност за защита, което според тях показвало, че не могат да очакват защита от КНСБ.