Протест в подкрепа на кмета на Божурище Георги Димов беше организиран пред сградата на Апелативния специализиран съд, който днес трябва да гледа мярката за неотклонение на арестувания управник.  Събралите се жители на града и служители на общината заявиха, че зам.-главният прокурор Иван Гешев е излъгал пред медиите за тегления от Димов кредит от 1 милион лева.

Според протестиращите може да се докаже с документи, че кредитът е теглен през 2006 година и стойността му е едва 100 хиляди. По думите на привържениците на кмета всички, които са дали показания срещу Димов за неизгодни сделки с 4 общински имота, са общински съветници с амбиции да заемат поста му на изборите наесен.

Освен това участниците в митинга напомниха, че сделките, за които Димов е обвиняван, са били одобрени от Общинския съвет в Божурище. Сред гласувалите "за" са били и същите хора, които сега дават показания срещу кмета.

Самият Димов заяви, че смята наесен да се кандидатира отново за кмет на Божурище.

Миналата седмица на първа инстанция той беше оставен за постоянно в ареста. Управникът бе задържан на 28 май при операция на Специализираната прокуратура със съдействието на СДВР и КПКОНПИ. Повдигнато му е обвинение за длъжностно престъпление. Към наказателна отговорност са привлечени и зам.-кметът на общината Габриела Дончева и младши експерт в общинската администрация.

Те са обвинени за това, че в съучастие като съизвършители, в кръга на службата си, са съставили официални документи, в които са удостоверили неверни обстоятелства (с цел да бъдат използвани като доказателства). На двете обвинени бяха определени парични гаранции от по 5 000 лева, но прокуратурата внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Кметът на Божурище Георги Димов остава в ареста!Обвиняемият има реален шанс да упражни натиск над свидетели, ако бъде освободен