Проливният дъжд, който падна преди около два часа, нанесе щети върху част от инфраструктурата в Смолян, предаде БТА. Пораженията са върху улици, които доскоро бяха в ремонт по водния проект на града.

Траншеята, изкопана на улица „Велико Търново" в квартал Райково, се е отворила и дупката е огромна. „Вода бликаше от шахтите нагоре и изнесе чакъла. А ремонтът беше свършил и трябваше да се асфалтира", разказа Иво Котлийски, който работи в близката книжарница. Той сам е затворил улицата със сигнална лента.

Изнесен чакъл имаше и на кръстовището до Природо-математическа гимназия "Васил Левски". Движението в района е доста затруднено.

„Засега имаме сигнали за поражения на ул. „Димитър Благоев" и ул. „Петър Берон", които се ремонтираха по водния цикъл. Дъждът беше изключително интензивен за кратък период от време. Станало е ударно натоварване на канализацията. Машините ще бъдат разпределени по места", каза управителят на „Водоснабдяване и канализация" – Смолян, Георги Василев.

„Обстановката в област Смолян е спокойна. Бяха повишени нивата на реките, но след спиране на дъжда, всичко се отече", посочи областният управител Захари Сираков.

 

 

 

 

 

Снимка: Архив