Поставянето на ваксина не е само личен избор, то е от обществен и национален интерес. Умират хора, някои от тях млади и работоспособни. Затова според мен за определени групи професии, сред които и медиците, ваксинациите би трябвало да са почти задължителни. Това заяви пред Би Ти Ви проф. Михаил Боянов, ендокринолог от Александровска болница.

Той е категоричен, че няма никакви резерви по отношение на ваксината.

"Вярвам в медицината - хората, които не искат да си поставят ваксини, се страхуват от нещо, което медицински специалисти биха скрили от тях. Затова разсъждават така - ако се срещнеш с ковид, някой друг е виновен, но ако си поставиш ваксина, тогава си виновен самият ти", заяви той пред БТВ.

Медикът е готов да си постави и трета доза.

"Защо си поставям трета доза - преболедувах вкъщи, не беше никак приятно, разбираш, че не си безсмъртен. След като си поставих двете дози от ваксината, данните ми показаха, че след 6-ия месец нямам достатъчна защита. Осем месеца след първата ваксина си сложих третата инжекция. Освен леката болка в ръката не почувствах нещо друго. Две неща ме движеха - вирусът отново се развилня и единственото, което медицината реално може да направи, е ваксината - 4-5 пъти намалява риска. В никое от ръководствата не се препоръчва измерване на антитела, няма общоприета норма, няма такива данни. И аз не проверих с какви антитела съм, преди да си поставя трета доза"