Въпреки че от протестния щаб на превозвачите снощи съобщиха, че днес няма да има протест, превозвачи, които не са се чули това съобщение, отново излязоха на автомагистрала "Тракия" на входа за София.

Организаторите на протеста ги пренасочиха да се връщат обратно към нормалната си работа. Те потвърдиха, че днес няма да има протест, но за 18 май готвят отново национален протест в София и страната.

На протест на тази дата ще излязат и работещите в градския транспорт в София.

„На 18 всички работници от четирите транспортни дружества в  София, които не са на работа, ще излязат и ще протестират на възлови кръстовища. Движението ще бъде блокирано за време, достатъчно да бъдем чути и да ни бъде обърнато внимание”, заяви Иван Кирилов - председател на Федерацията на транспортните работници към КТ „Подкрепа” пред Нова.

Камиони са паркирали и в северното платно на булевард "Цариградско шосе" в Пловдив. Това доведе до задръствания тази сутрин.

Пловдив и регионът са парализирани! Стотици камиони на протест, образуваха се огромни тапиТранспортният бранш иска оставката на трима министри