Президентът Радев ме следи с дрон. Пуска го над къщата ми и когато съм там. И аз викам охраната и питам защо го пускат, те ми казват , че президента го управлява, това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извъредния брифинг в централата на ГЕРБ. 

Борисов е категоричен, че снимките са направени от или с помощта на служители от охраната на НСО. "Има добри и смели момчета в НСО. Истински професионалисти. Но може някой да са го пробили с много пари. Десетки отидоха да работят при олигарсите, може да са пробили някой" предположи премиерът. "Една охрана се състои от 30-40 човека. Охраната на Радев спи в една и съща сграда с охраната на Радев. Нищо не е изключено" , коментира Борисов. 

Той заяви, че има много врагове още от времето, когато бе главен секретар на МВР.  Вкарал съм най- големите наркобарони в затвора. След това бяха разбити десетки цигарени фабрики, спряхме схеми за милиарди. Последваха арестите на алкохолните босове, след това на тези , които точеха ДДС. Сега всички те са обвиняеми" припомни Борисов. 

Според него причината за компроматната война е фактът, че през последните месеци управлението се е стабилизирало. "Социолозите започнаха да дават високи резултати. Аз им казах, че това не е добре. БСП изостават дори в собствените си агенции. Затова трябва да се убие флагмана и гласовете да се разпилеят. И идват - президента, след него Цветанов, Мая Манолова, Слави Трифонов и всички ДСБ-та." На въпрос дали вижда ДПС в описаната схемата, Борисов бе лаконичен: "ДПС действат по друг начин, те действат отзад" . 

"Прокуратурата ще се самосизира и ще провери записите. Аз имам по-важна работа - искам да вкарам държавата в банковия съюз и Еврозоната. Имам много работа през юли" заяви Борисов. Уточни , че не знае дали ще задържи охраната от НСО, тъй като й няма доверие. Преди ходех с автомат, сега ще си взема пистолет, заяви той. 

Борисов изкоментира и публикувания от Васил Божков скрийншот на техен разговор с смс-и. Уточни , че са коментирали прехвърлянето на двама футболисти в ФК "Бистрица". "Понякога се чудя - някои се правят на големи мъжкари, а като някви лелички си пазят смс-ите", завърши той. 

Борисов: Някой иска служебно правителство! Ние сме дошли с избори, ако не ни искат - ще си отидемИмам каса – за какво да си държа нещата до леглото? Питайте Бенатова тя прави филм, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов с извънреден брифинг: Предупреждавах ви за тези компромати! Не могат да ме спратНашето политически протвиници ударих дъното, каза премиерът от централата на ГЕРБ