Поредна инициатива е започната от управата на лифт-Сопот, свързана с мечето плувец – Суими. След като животното бе хванато от кмерите да се забавлява в басейна на комплекса, то предизвика фурор в мрежата.

Mече си направи СПА процедури край Сопот, гмурна се в басейна до лифтаБасейнът е затворен за сезона, но това видимо не пречи на животното да се забавлява за последно преди зимния сън

Запленени от очарованието на мечето, служителите на съоръжението и тези от джелатерията в близост са решили да почерпят животинчето с вкусен сладкиш.

Съобразено със законодателството, за Суими ще бъде приготвена тиква с мед и орехи, гарнирана с овесена и грахова смес.

„След консултация със специалисти, ние от Лифт Сопот решихме да подхраним преди зимния сезон, мечката, която идва да плува в нашия басейн. Подбрали сме отдалечено от хората място, а менюто за нея ще представлява: печена тиква с мед, овес и грах. От нашата ферма  ще доставим 50 кг мед, 100 кг овесена и грахова смес и 100 кг тикви”, пишат от управата на съоръжението.

Те приканват всички фенове на мечето Суими да се включат в инициативата им.

„Вие също може да се включите в акцията, като донесете тиква, ако ви е останала от Хелоуин. Донесете я до някоя от нашите джелатерии на адресите: „ул. „Самоков“ 28B” в София, ул. „Сан Стефано“ 22, ул. „Лъчезар Станчев“ 5, както и в обекта, намиращ се в комплекса на лифта. Ние ще съберем всички тикви от всички нашите локации. На края на деня ще ги транспортираме на Лифт Сопот. Не е нужно тиквата да е цяла, може да бъде на парчета. Тиквата ще бъде приготвена от нашия готвач Тодор”, споделиха в страницата на съоръжението.

Почерпката за Суими ще бъде оставена на отдалечено място, навътре в гората, което няма да е предпоставка за бъдещи търсения в близост до населено място.