В понеделник пръскат в парк „Лаута”, посетителите да спазват дистанция. Ще се извърши дезинсекция – третиране на зелените площи срещу кърлежи, в парк „Лаута. Поради естествения горски облик на парка и затруднената обработка през тъмните часове на денонощието, пръскането ще се извърши през деня.

В тази връзка посетителите на парка се предупреждават да спазват дистанция от работните екипи на ОП „Дезинфекционна станция“. Карантинният срок на препарата е 24 часа.

Екипите на общинското предприятие ще обработят близо 6 000 декара тревни площи, като приоритет ще имат дворовете на детски и учебни заведения, градските паркове и градини, много междублокови пространства.

При благоприятни метеорологични условия на 29-ти и 30-ти март, териториите по бреговете на река Марица в рамките на град Пловдив, ще се обработят срещу възрастни форми на комари.

За последния ден на месец март са запланувани  акции по дезакаризация на площадките за свободно разхождане на домашни кучета и растителна защита на декоративната растителност в Пловдив срещу листни въшки.

Още новини ТУК

TNS.bg