Общинска охрана е блокирала входовете на игрищата на комплекс Векта, предаде репортер на TNS.bg. След няколко неуспешни опита на Общината да се върне владеенето на терените, тази сутрин градските власти заедно с полиция са влезли във владение на терена стопанисван от Петър Никленов.

Зам.-кметът Димитър Кацарски заяви пред TNS.bg, че от сутринта игрищата вече са във владение на Община Пловдив. Това, което предстои сега е описване на имуществото, както и решение за какво да се ползват терените за напред.

Дотогава общинските власти няма да ограничават ползването на терените от децата и достъпа до комплекса.

Още от лятото общината е дала условията на Никленов, с които той е можел да ползва терените. След изтичането на концесията ФК Векта е трябвало да заплаща по 3000 лева на месец за терените, които ползва. Това са таксите на Общината, които са утвърдени от Общинския съвет.

Президентът на футболния клуб Петър Никленов заяви пред наш репортер ,че това е самоуправство, каквото е нямало и преди 1989 година. Той се закани, че няма да остави нещата така, но му е най-болно за децата, които остават на улицата и няма къде да тренират.

Още по темата ТУК

Още по темата ТУК

TNS.bg