Тежък пътен инцидент в Бургаско. 8-годишно момиченце беше блъснато от влекач на пътя между селата Винарско и Кръстина. Детето е прието в болницата с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. То, заедно със семейството си са вървели по пътното платно. Семейството се прибирало пеш от бране на череши до съседното село, където живеели.

„И по някое време чух как само пищи “мамо” и докато се обърна детето ми на 100 метра отиде, излетя детето ми. То беше голям тир, голям камион я удари. Той щеше да бяга, деверът го хвана, щеше да бяга с камиона“, разказва Елена Иванова, майка на пострадалото дете.

От полицията отричат 55-годишният шофьор да е опитвал да напусне местопроизшествието. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Не е задържан.

„Водач с 37 години стаж като професионален шофьор, с добра дисциплина като шофьор. Обясня, наистина, видял ги е, възприел ги е, просто не е възприел достатъчно да изтегли машината в посока обратна на движещите се деца", уточни ст.инспектор Михаил Георгиев, началник на РУ-Камено за БНТ. 

А състоянието на детето се подобрява.

„Към днешна дата са проведени нови допълнителни изследвания и консултации. Доказва се диагнозата счупване в основата на черепа с разкъсно-контузна рана на ухото. Продължава антибиотично лечение. Днес се чувства по-добре, в ясно съзнание, контактно и адекватно е“, заяви д-р Светослав Тодоров, зам. директор на УМБАЛ Бургас.

„Благодаря на всичките лекари, които ми спасиха детето. Искам всички майки, всички бащи, да не си пускат децата така на шосето, да ги вардят, да не стане като моето дете“, призова Елена Иванова, майка на пострадалото дете.

8-годишното момиченце ще остане в болницата поне още 3 дни. След приключване на разследването ще се прецени как да бъде наказан шофьорът.

Влекач блъсна момиченце в Бургаско, то е с опасност за живота