Почина 70-годишната жена, заразена с COVID-19, на която 6 лечебни заведения в София отказаха прием. Тъжната вест съобщи внучката на жената, цитирана от Нова тв.

Първо медиците я откарали в „Пирогов”, след това маршрутът на линейката минава през ВМА, Александровска болница, Инфекциозна болница, „Токуда” и „Софиямед”. Пациентката не бе приета никъде. Следващата спирка беше "Света Анна". Там пациентката бе свалена и хоспитализирана. Това отне близо 3 часа на спешните медици. Малко след като жената е настанена в лечебното заведение, тя губи живота си. В смъртния й акт пише, че е починала от COVID-19.

Жената е имала диабет, а преди година е получила и тромб. От болницата отказват коментар по случая. А внучката твърди, че научила за тъжната новина от съседи.

„Разбрах от близки, тъй като явно никой не е записал моя телефон. Те открили работещи в болницата, които да им съобщят.  Опитах да се свържа с някого в болницата, тъй като има телефони за информация за пациенти. От петък до неделя никой не ми вдигаше”, разказа тя.

Има ли места в болниците? 6 лечебни заведения отказахa прием на жена с COVID в тежко състояниеЧак на 7-ото място жената, на около 70 години е била хоспитализирана