По пет дни седмично без вода в Ловешко

От години има проблеми с водоснабдяването в района

Ловеч 08.01.2020 08:45 1169 0
По пет дни седмично без вода в Ловешко

Ловешко село няма вода по пет дни седмично, съобщава bTV. Местните хора от с. Прелом сигнализират, че драстичният воден режим продължава вече пет месеца. Те посочват, че от години има проблеми с водоснабдяването в селото, но не могат да продължават да живеят по този начин, тъй като безводните дни стават все повече.

Кметският наместник Васко Панков обясни, че от години изворите са почти пресъхнали, поради което е осигурена водоноска, от която хората си наливат вода.

По данни на Христо Семков от ВиК-Ловеч проблемът са именно пресъхналите водоизточници. През тази година засушаването по негови думи е най-сериозно.

Според Семков решението е нов водоизточник и подмяна на водопроводната мрежа. Това обаче било свързано с много средства. Очаква се, че подмяната ще струва средно около 60 000 лв. на човек.

От своя страна зам.-кметът на община Ловеч Цветан Георгиев увери, че се търси решение на проблема. За него са уведомени всички институции, проведени са срещи с областния управител и кмета на общината.

Георгиев обясни, че няма как общината със собствени средства да осигури ремонта.

Акценти

Изпрати новина