Сред претендентите за поста са Атанас Мерджанов, Атанаска Тенева, Валери Жаблянов, Георги Гергов, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Милко Багдасаров, Михаил Миков,Румен Гечев, Румен Овчаров и Янаки Стоилов, съобщава БНТ. 

Нито един от номинираните до момента не си е направил самоотвод. От БСП коменитираха и резултатите от телефонен сондаж на социологическата агенция "Галъп интернешънъл". Проучването е проведено сред левите избиратели, но от БСП подчертаха, че то не е по тяхна поръчка.

Бойко Великов, зам.-председател на БСП: За нас е много важно какво мислят членовете на партията и техните представители в бъдещия конгрес - това са делегатите на партията. Те са тези, които ще решат един от основните въпроси - лидерския. Не мога да не отбележа едно реално противоречие. То е свързано с курса на партията и това кой провежда курса на партията - от една страна се счита, че всички искат промяна в БСП, от друга страна - повече от 50% подкрепят левия курс на БСП.

Още новини четете ТУК

TNS.bg