"Кацаров, уволнете ПР специалистите си! Вижте какви глупави послания има от страна на Министерство на здравеопазването. Вчера ми показват едно – "ако сега не се боцнеш, не може да боцкаш и някакви три мацки през годината". Дали са истински или фалшиви, трябва да се разбере къде се правят тези компании и да се спрат. Разбира се има едни скучни на сайта /б.а. на Сайта на Министерство на здравеопазването/ - едни се усмихват, други които са зле, въобще тази ПР история трябва да се промени. Затова бях предложил, когато се гласуваше бюджета за тези 200 милиона да има някаква истинска кампания, да се проучат какви са нагласите. Няма отговори на 11-те конспиративни теории, една от която е, че само възрастните хора боледуват. Е, да де, ама в последната компания боледуват предимно млади хора", за това призова на среща в Министерството на здравеопазването адв. Пламен Теошанов, председател на Управителния съвет на Българската асоциация за закрила на пациентите. 

Поглед във Фейсбук страницата на Министерство на здравеопазването показва, че към момента там подобни послания няма. Има две снимки, които обаче показват хора зад прозорци с решетки с печат "неваксиниран" и хора на концерт с печат "ваксиниран". Има и други със смеещи се хора /ваксинирани/ и болнично легло, освободено от мъртъв човек, но тяхната автентичност също е под въпрос, както и на рекламните снимки за „боцкане“. Върху всички обаче стои логото на Министерство на здравеопазването и най-малко, здравните власти трябва да дадат яснота кои послания са техни.

Теошанов обърна внимание и на друг много сериозен проблем, а именно хората с фалшиви сертификати. Някои от тях се обърнали към Асоциацията за съвет как са се ваксинират наистина. 

"В момента има следния проблем – в резултат на хитреците, които си направиха фалшиви сертификати, сега се обръщат към нашата организация и питат какво да правим сега, как да се ваксинираме? Айде този, който ви е дал фалшивия сертификат, сега да ви ваксинира. Бизнес с хитреците се разгоря през последните години, не е само в България, но у нас има традиции в това отношение още през 2010, когато някои общопрактикуващи не ваксинираха децата за морбили и се разболяха 24 000 – защо, да ходят на градина. А сега за какво? Да ходят на дискотеки, това е ежедневието на българина – той без това не може", посочи Теошанов. 

Той призова още в условията на кризата да има морал във воденето на кампании.

"Призовахме предизборната кампания да спре по начина, по който се води „Вие какво направихте до май, а ние сега какво направихме“. Спрете с тази имитация, кажете какво да правим и дайте личен пример!", посочи той. 

Част от снимките във "Фейсбук":