Павилионите от източната страна на подлеза на Тримонциум завинаги останаха в историята. Те бяха част от концесията на подлеза, но Общината влезе във владение и пристъпи към почистването на района. 

След окончателното премахване на временните конструкции, се откри сериозна опасност за пешеходците. Преминаването, макар тротоарът да е широк, крие риск от падане върху стълбите, водещи към съоръжението. Обезопасителната ограда не е монтирана, както и временна мрежа.

„В тъмното много лесно може да падне някой. Има бордюр, но е прекалено нисък”, споделя читател на TrafficNews.bg.

Наш репортер запозна кмета на район „Централен” с притесненията на хората. Георги Стаменов увери, че при необходимост ще бъде поставено временно съоръжение за безопасност. Той сподели още, че до месец работници ще започнат цялостен ремонт на тротоара от източната страна на подлеза.

„В момента усилено се работи по пешеходната зона до Базиликата. Имах разговор с главния инженер на Пловдив - Йордан Калев , който ме увери, че до месец може да се пристъпи към реконструкция на тротоара”, каза пред наш репортер Стаменов.

Пространството ще се реновира и след строителните дейности няма да бъдат поставяни павилиони или други конструкции. Може да бъде позволено единствено поставяне на маси, които да продават мартеници.

Припомняме, че преместваемите съоръжения заемаха огромно място на пешеходната зона на пъпа на центъра, като те бяха част от концесията на подлеза. След като обаче концесията изтече, Община Пловдив си взе обекта и разпореди обектите да бъдат изпразнени.

Демонтират павилионите от спирката срещу „Тримонциум”, освобождават място за ЕСК 2019 СНИМКИПреместваемите съоръжения се махат след изтичането на концесията на подлеза