Главната алея на най- големия пловдивски парк- Лаута се бореше днес по наситеност на разхождащите се с Главната на града. Демографската криза просто изглежда измислица при вида на стотиците деца- от бебета в колички до тийнейджъри, препускащи с ролери, колела, тротинетки и каквото им дойде на ум.

Гората все още не се е събудила от зимата, дърветата са голи и черни, но по зелените поляни вече цъфтят първите жълтурчета, а птичките, макар и уплашени от нетипичното за всеки ден оживление, също дават своя принос към усещането за пролет. Деца, родители, възрастни двойки се наслаждаваха на истински топлото слънце, на пълна пара бяха заети всякакви увеселителни съоръжения като детски площадки, мрежи за катерене, къщичката на баба Яга.

 

Преди месеци барбекютата там претърпяха погром, но кметството веднага ги възстанови, добави и нови и днес всички те също работеха. До истинската пролет и раззеленяването има броени дни, днес хората търсеха все още слънце, а не сянка, а паркът в „Тракия“ им го даде с пълни шепи.