"Министерският съвет прие постановление, с което предоставя допълнителна финансова помощ за хора, които не отговарят на условията за енергийно подпомагане по реда на Програмата за енергийно подпомагане". Това обяви на брифинг министърът на на труда и социалната политика Гълъб Донев. 

Лицата, които са на пазара на труда по-малко от 6 месеца, също ще могат да получат тази целева помощ.

Тя ще бъда предоставена и на лица с увреждания над 50%, самотно живеещи възрастни хора, самотно живеещи майки, и всички рискови групи, които попадат в условията на месечната помощ за отопление.

Средствата, които са отделени от бюджета, са около 15 млн. лева. 

Документите на всички, които са подали заявления и имат постановени откази от месечното енергийно подпомагане, ще бъдат обработени повторно. Ако те попадат в критериите на новите документи, то те ще бъдат подпомогнати. Всички останали, които не са кандидатствали за получаване на помощ, ще могат да го направят през следващите две седмици в дирекциите по социално подпомагане.

Министър Гълъб Донев апелира това да се случи в най-кратък срок от време, за да има време за обработка на документите, за да може помощта да бъде получена преди 10 декември.