Докато много стопани решиха да изхвърлят домашните си любимци във времето на извънредно положение, други решиха да дадат дом на такива.

Две, от общо трите кученца, захвърлени в покрайнините на Пловдив, бяха осиновени от добри хора. Това се случи само няколко дни по-късно, след като младо семейство откри животинките да се лутат стресирани край главен път, пресичайки пред колите. Те ги бяха приютили на топло, в изоставена къща, докато си намерят дом. 

Три кученца в Пловдив си търсят дом, приютите - нямат място за тяхЖивотинките са открити тази сутрин, на път за излизане от града

Доброто не закъсня, а пловдивчаните лично са предали две от кученцата на своите нови стопани. Разбира се и от двете страни са били спазени необходимите предпазни мерки и хората са носили маски и ръкавици. 

Ето какво написа една от дамите, взела под крилото си кученце, за което е разбрала чрез фейсбук:

"Сем. Стоянови и група Freija имат една страхотна новина по случай рождения ден на групата - пътищата ни се пресякоха с едно удивително създание - най-новия член на семейството ни - кученце, намерено от Анжелика Вакарелска и Фондация Спаси Ме! Благодарим от все сърце на добрите хора, които дори в тези пандемични времена мислят за най-беззащитните същества на планетата. Това прекрасно създание намери своя дом и вярваме,че ще му дадем цялата любов и топлина, на които сме способни. То ще е с нас на всеки наш поход и ще ни радва с кроткия си характер! Сега предстои да изберем име на кученцето, като вярваме,че тя сама ще си го избере! От сърце благодарим! (Всички предпазни мерки по предаването на кученцето бяха спазени - маски, ръкавици, дезинфектант и любов към животните)."

Едно от намерените кученца все още търси своите осиновители. Пловдивчаните, които са го открили, са го нарекли с името Маслинка.

"Надяваме се и нея да я осинови някой. Изключително сладка и игрива е! Маслинка все още е в очакване на своите хора.
Благодарим на всички! Две от кученцата са осиновени и спасени от живот на улицата. Желаем на тях и стопаните им щастие и здраве. Те ни връщат вярата в хората, пожелаваме да има повече като тях. Остана малката Маслинка, която все още си търси човека. Вярваме, че ще си го намери. Нека покажем, че има и добри хора, а не само такива които изхвърлят навън в студа и дъжда невинни същества! Можем да осигурим транспорт и пълно съдействие за ветеринар. При интерес или друго съдействие, телефонът за връзка е 0988933236"" - казват те. 

Междувременно, световни експерти съветват стопаните да се държат позитивно с домашните си любимци по време на самоизолация и в никакъв случай да не ги заразяват с лошото си настроение. В противен случай психичното здраве на нашите шаровци и писани може сериозно да пострада от новосъздадените стресови ситуации. Домашните любимци са способни да улавят сублиминални послания и силно се влияят от стреса и чувството за тревожност на своите стопани.