4 нови случая на COVID-19 бяха доказани в Националната референтна лаборатория преди минути. Четири са положителните случаи на COVID-19 сред 9-те проби, които изчакваха потвърждаване. Останалите 5 проби са отрицателни.

Общият брой на регистрираните към днешна дата в България случаи на COVID-19 е 41. По-рано днес бяха обявени още шест заразени. Двама от новите случаи са роднини на приети пациенти с коронавирус, но други са съвсем неочаквани пациенти и не са в кръга на заразените до момента.

Във ВМА в момента има 9 души със симптоми на коронавирус. В „Пирогов“ лежаха двамата починали, а вече е прехвърлен един човек от „Св. Наум“. Пет души са Белодробна болница, но може да бъдат въдворени в домашна карантина. До 5 години затвор и от 10 до 50 хил. лева глоба е наказанието за нарушители на карантината, напомни шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Днес са тествани 157 проби в София, 9 във Варна и 17 в Стара Загора. Новите 10 случая са от София. 

В България вече има две жертви на опасното заболяване. Двама души от заразените починаха в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ -  66-годишна жена и нейният 74-годишен съпруг. 149 хиляди души са болни от COVID-19 в световен план.

Кои обекти имат право да работят и кои са забранени?Вижте целия текст на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев