Окончателно: Зъботехникът, блудствал с деца в Пловдив, отива зад решетките

Окръжен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража"

14.05.2020 17:45 3093 1
Окончателно: Зъботехникът, блудствал с деца в Пловдив, отива зад решетките

Арестуваният за педофилия пловдивски зъботехник остава за постоянно в ареста. Днес Окръжен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

55-годишният Георги Колев бе арестуван, след сигнал от майката на 9-годишно момиче. Малката била подмамена от Колев в кабинета му в района на Бунарджика, а там той удоволетворил первезните си наклоности. 

Окръжният съд възприе напълно доводите на Районния съд, че макар досъдебното производство да е в начална фаза, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, а то е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години. 

Магистратите приеха още,  че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража не съществува опасност Колев да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление. 

Пострадалото лице е дете – значително под 14 години, което наред с конкретния начин на извършване на деянието формира завишена обществена опасност. По делото са налице доказателства, че подобно поведение не е инцидентно за зъботехника. Съдът прие, че съществува реална, а не хипотетична опасност при по-лека мярка от задържане под стража Колев да извърши друго престъпление.

Припомняме, че ссвен, че е блудствал с децата, зъботехникът е записвал с телефона си перверзиите, на които ги подлагал. Част от записите са открити при обиска, направен от криминалистите. Според зарпознати, той  първо се сприятелявал с децата, разговарял с тях, давал им съвети, купувал им сладкиши. водел ги в кабинета си, където им показвал как се правят отливки от зъби. След това под формата на игра ги принуждавал да задоволяват противоестествените му сексуални наклонности. 

Полицията откри 4 жертви на педофила от Бунарджика и записи на перверзиите му

 

 

Изпрати новина