Над 150 човека ще участват в тазгодишния Виенски офицерски бал в Пловдив и ще подкрепят неговата благотворителна кауза. Това съобщи д-р Иван Соколов, президент на Елитен спортен клуб „Морски сговор“, който е организатор на събитието заедно със Съвместното  командване на специалните операции, под командването на генерал- лейтенант Явор Матеев.

Вече става традиция гражданството и офицерството да празнуват заедно и да обединят силите си в обща благотворителна кауза за подпомагане на децата на служители на Специалните сили. Клуб „Морски сговор“ възобнови традицията на  Виенските баловете през 2016 г., а от 2018 г. в тях участват и офицерите от славните Специални операции, командвани от генерал-лейтенант Явор Матеев. Сега ще се включат  представители и на други родове войски, очакват се изявени гости от градската управа и други обществено значими сектори.

Както винаги, дрескодът е задължителен- дълги рокли за дамите и официални костюми или смокинги за господата,а офицерите ще са в парадни униформи. Вечерта ще бъде открита с подходяща музика, в изпълнение на извествия певец Ивайло Гюров, който  ще изпълни оперни арии и естрадни хитове.

Петото издание на Виенския офицерски бал в Пловдив ще се състои на 10 януари.