Последни данни за разпространението на коронавируса в България. 

COVID кризата в цифри: 1701 нови случая, в Пловдив - 139Вижте актуалните данни за страната

От днес в София маските станаха задължителни на закрити обществени места.

От днес маските са задължителни на закрити обществени места в София

Председателят на БСП Корнелия Нинова разкри за скандал в „Кинтекс“. Нинова намеси и няколко имена, които и отговориха, а бившият зам.-министър Александър Манолев заяви, че ще съди Нинова за твърденията и. 

Нинова: Служебният кабинет на Радев възстановява модела ГЕРБ-ДПСОтносно енергетиката тя посочи, че решението е да бъдат подновени доставките на газ от „Газпром"

Бившият шеф на "Кинтекс": От началото на войната са изнесени 4200 тона оръжие с подписа на НиноваАлександър Михайлов беше освободен от Корнелия Нинова, докато тя заемаше поста министър на икономиката

Манолев: Ще се видим с госпожа Нинова в съдаБившият зам.-министър отговори на обвиненията на Корнелия Нинова

На първото си заседание служебното правителство обсъди хаоса в енергетиката.

Първото заседание на служебното правителство обсъжда хаоса в енергетикатаОчаквам конкретни решения от оперативния щаб, каза служебният премиер Гълъб Донев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна на корта с победа.

Григор Димитров се завърна на корта с трудна победа във ВашингтонПървата ни ракета се наложи над над Адриан Манарино - 6:1 3:6 7:5

Купуването на руски газ от "Булгаргаз" през търговци на газ на по-високи цени се е случило през месец май и в следващите месеци след прекратяването на доставките от "Газпром". Това потвърди председателят на Съвета на директорите на „Булгаргаз“ Иван Топчийски.

Шефът на "Булгаргаз": Купуването на газ на по-високи цени е станало през месец май и след товаИван Топчийски се надява цената на газа за септември да бъде малко по-ниска

Бившият директор на "Топлофикация" - София Валентин Димитров беше признат за виновен 13 години след старта на делото срещу него.

13 години след началото на делото: Съдът призна Вальо Топлото за виновенСпоред обвинението той е присвоил 10 млн. лв. от дружеството

Двама млади мъже станаха поредните жертви на бурното море - телата им са открити в северната част на плаж Ахтопол на 3 август.

 

Морето взе две жертви край АхтополДвама млади мъже са се удавили вчера, след като единият тръгнал да спасява другия

Служебното правителство на Гълъб Донев освободи всички 28 областни управители. Това стана на първото заседание на новия Министерски съвет.

 

Служебният кабинет освободи всички областни управителиТова стана на първото заседание на новия Министерски съвет

Започва голям ремонт на Търговската гимназия в Пловдив, а учениците ще бъдат преместени на две места в Тракия.

Започва мащабен ремонт на Търговската гимназия, местят учениците в две училища в ТракияСградата е паметник на културата и ще бъде запазена в автентичен вид, категорична е директорката Веселка Цекова

39-годишен мъж е загинал при трудова злополука в исперихското село Делчево.

Строител загина след удар от бетон-помпа по главатаЗапочнало е разследване за трудова злополука

Капитанът на националния ни отбор по футбол Георги Костадинов се сдоби с първа рожба. На 3 август съпругата му Радостина го дари със син, който също ще носи името Георги.

 

Капитанът на националния отбор по футбол с първа рожбаДетето ще носи името на баща си

Ангел Стоев отново стана областен управител на Пловдив. Той заемеше поста и при предното служебно правителство. 

Официално: Ангел Стоев е новият стар областен управител на ПловдивТой заменя на поста Йордан Иванов

Служебното правителство отмени три решения, които не са финализирани от предходния състав на Министерския съвет. 

 

Служебното правителство отмени три решения на кабинета „Петков”

Министър-председателят Гълъб Донев разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Гълъб Донев разпредели ресорите на вицепремиерите

Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо английски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в Република България.

 

Задържаха англичанин, опитал да убие съпругата си в Бургас

Промени в ТОЛ системата са били обсъдени по време на срещата между служебния вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и представители на браншови организации в областта на автомобилните превози на пътници и товари. 

Алексиев: Предлагаме увеличение на ТОЛ таксите за чуждите превозвачи и понижение за роднитеБяха обсъдени и възможностите за намаляване на цените на горивата

Петима души бяха ранени при тежка катастрофа, станала малко след 16 часа на пътя между град Долни Чифлик и село Пчелник.

Тежка катастрофа във Варненско с ранениПетима са пострадали, няма информация за състоянието им

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени седем заместник-министри в три министерства.

Гълъб Донев назначи седем заместник-министриТе са назначени в три министерства

Оръжейният бос Емилиан Гербев заяви, след взривовете в склада му в Карнобат са подследвали взривове и в оръжейни заводи във Франция и Германия през последните дни. 

Гербев: Взривовете може да са предупреждение към менВ последните дни гръмнаха три склада в три различни страни, заяви оръжейният бос

Четирима души загинаха при тежка катастрофа на Подбалканския път край Сливен, след разклона за село Гавроилово в посока София. 

 

Четирима загинаха при тежка катастрофа в СливенскоТрима са ранени