От УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив изпратиха своя позиция по повод починалия 18-годишен Теодор Давчев, който издъхна в Клиниката по неврохирургия, а родителите му твърдят, че става дума за лекарска грешка. 

По-късно и от Регионалната здравна инспекция обявиха, че ще подхванат случая с трагичния инцидент , при който 18-годишния Теодор Давчев почина след интервенция в пловдивската болница УМБАЛ „Свети Георги“. Това съобщи директорът на РЗИ д-р Сийка Димчева по-рано днес, след раздаване на грамотите на пловдивски медици.

Димчева поясни, че в качеството на контролен орган здравната инспекция е длъжна да извърши проверка относно качеството на извършената здравна услуга в болничното заведение. Тя заяви още, че ще бъде съобразен факта, че Прокуратурата е поела случая.

 

УМБАЛ "Св. Георги" с позиция за починалия Давчев: Пострадал е при ПТП, късно е потърсена помощКатегорично не сме съгласни с твърденията на близките на починалия, описващи поведението на медицинския персонал, посочиха от болницата

РЗИ-Пловдив проверява смъртта на 18-годишния Теодор ДавчевПроверката ще бъде съобразена с тази на Прокуратурата

Медията ни потърси и бащата на Теодор за мнение. Ето и какво каза сподели той:

„Тези хора убиха детето ми, защото не беше наблюдаван след като му е дадено лекарство за сън. Те са знаели, че той повръща заради заболяването му, заради диагнозата, с която беше приет”, това заяви адвокат Йордан Давчев след трагедията с малкия му син.

Адвокат Йордан Давчев пред TrafficNews: Убиха детето ми, защото не беше наблюдаван след силно успокоителноСпоред почернения баща още в началото лекарите са се колебаели дали да го приемат

Пореден ден на задръствания в Пловдив заради ремонтите и на околовръстното, заради "неадекватен" светофар. 

Втори ден на задръствания около Денталния: Тапи има и в двете платнаПричината за тежкия трафик са ремонтните дейности на бул. "Христо Ботев"

За пловдивчани платното за движение е като женското сърце - винаги има място за още единВ дясна лента, чакайки на светофара, колоната от коли е била изпреварена отдясно

Хаосът на Околовръстното на Пловдив продължава втори ден. Тапи, изнервени шофьори и огромни колони от автомобили са се извили и на двата участък на обходния път на Пловдив – както около Скобелева майка, така и между Кукленско шосе и Пазарджишко.

Най-тежка е ситуацията около разклона за Марково, причината е явно повредена светофарна уредба.

Втори ден хаос на Околовръстното на Пловдив! Огромни тапи заради светофар, катастрофа и аварирал камионСветофарната уредба на Марково свети по няколко секунди зелен сигнал, минават едва по 2-3 коли

Катастрофа на Околовръстното на Пловдив, движението е затрудненоНай-вероятно причините за произшествието са неспазена дистанция

След сигнал на медията ни, започна проверка дали има повреда на светофарната уредба на разклона за Марково, станала причина за зверски задръствания по Околовръстното шосе според наши читатели.. Хаосът продължава вече втори ден, а шофьорите губят търпение към ситуацията и подават редица сигнали до медията ни, до Община „Родопи“ и до тел. 112.

Проверяват светофарната уредба на Околовръстното на Пловдив, изпилила нервите на стотици шофьориСпоред шофьори това е причината за задръстванията, от фирмата по поддръжка не са на това мнение

Междувременно в града станаха няколко леки катастрофи, при едната пострада и пешеходец. Автомобил се самозапали на бул. "Мария Луиза"

Кола се самозапали в центъра на ПловдивОгнеборци са потушили пожара

Коли се удариха на пешеходна пътека в ПловдивНяма пострадали при инцидента

Кола помете пешеходец в Кършияка, пострадалият е в болницаНяма информация за състоянието на човека

Дилян Лазаров, който прегази човек край Йоаким Груево и избяга, получи своето наказание. Днес 47-годишният мъж се изправи пред Окръжен съд, където призна изцяло вината си.

Мъжът, прегазен край Пловдив – мъртвопиян! Избягалият шофьор – мислил, че блъска животноДилян продължил по пътя си, инсценирал друг инцидент и прикрил следите си

Видеонаблюдение ще бъде поставено на петте входно-изходни артерии на квартал „Столипиново“ в Пловдив, с цел да се осъществи контрол на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в района.

Поставят Столипиново под видеонаблюдение! Община Пловдив ще контролира незаконните сметищаЩе бъдат извършвани проверки на всички пунктове за предаване на излезли от употреба автомобилни гуми

Ще има ли Пловдив модерен плувен басейн? Колко ще струва той? Откъде ще се вземат пари? Всички тези въпроси са актуални от години, като и до ден днешен отговорите им висят във въздуха.

Въпрос на време бе напрежението, което се трупа между спортните клубове да ескалира и на повърхността да излязат всички проблеми.  Ситуацията към момента е, че базата на басейна е в лошо състояние, крайно недостатъчна е за всички клубове и деца, които искат да тренират, а светлина в тунела на се вижда.

Пълна мъгла около басейн „Младост”, Общината ще иска пари от държавата, но не знае колко ще струваПлувният комплекс се превръща в новият ст. „Пловдив”, който бе централна тема на Кауза Пловдив в предизборните кампании

След повече от три години работа по нови Общ устройствен план на Пловдив той най-после влиза в заключителната фаза. Стратегическият документ, който ще начертае бъдещето на общината в следващите 20-25 години, ще се гледа тази седмица на Експертен съвет по устройство на територията.

Какво ще е бъдещето на Пловдив и ще изяде ли бетонът зелените петна по картата? Гледат новия ОУП на ЕСУТГледат над 350 предложения за промяна в първичния план, Общината предлага и свои

От 23 септември Регионалното управление на образованието в Пловдив ще има нов началник. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката за Радио Пловдив. 

Старши експертът Антоанета Кръстанова поема временно ръководния пост  за два месеца, тъй като досегашният началник Антоанета Пакова заминава за София, за да се включи в работата на служебния кабинет. Все още не е ясно каква позиция ще заеме, спряга се вариантът за заместник - министър.

РУО - Пловдив с нов началникАнтоанета Кръстанова поема временно ръководния пост

259 са новите случаи на COVID-19, регистрирани в Пловдивска област за 21-и септември, според данните в Единния информационен портал.

Учител, ученик и медицинска сестра са сред новозаразени с COVID в пловдивско14-дневната заболеваемост към днешна дата е 302 на 100 000 души население

Наградиха медиците, участвали най-дейно във ваксинацията срещу COVID в Пловдивско

Церемонията се проведе в Областна управа, а наградени бяха ДКЦ "Пълмед" и д-р Костадин Сотиров

Наградиха медиците, участвали най-дейно във ваксинацията срещу COVID в ПловдивскоЦеремонията се проведе в Областна управа, а наградени бяха ДКЦ "Пълмед" и д-р Костадин Сотиров

Новите случаи, които се регистрират всеки ден у нас са 2/3 от хората със симптоми, а другата 1/3 не влиза в статистиката, каза математикът проф. Николай Витанов.

След като преминаваме през т.нар. "първичен пик"  на разпространението на коронавируса, той коментира кога и какво ни очаква през т.нар. "вторичен пик".

Проф. Витанов: 30% от хората със симптоми не се регистрират и не влизат в статистикатаСпоред математика ако имаме 1800 нови случаи на ден реално 10 000 души се срещат с вируса

Забелязва се и плавно нарастване на случаите в училищата.

Проф. Денков: Имаме плавно нарастване на случаите на COVID-19 в училищатаМОН представи основните приорити за новия си мандат

Но, 45% от българите казват, че не са се ваксинирали срещу COVID-19 и няма да го направят, сочи проучване на „Галъп интернешънъл“.

Близо половината българи не възнамеряват да се ваксинират срещу COVID-19Около една пета от пълнолетните българи вече са напълно ваксинирани

Кирил Петков иска да създаде коалиция на почтеността, която да събере 121 депутата в нея. Той посочи, че е склонен да работи с хора от различни формации. По думите му още другата седмица от новата формация сядат на преговори с „Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Кирил Петков: Не трябва да се явяваме на избори с обща листа с ДБ"Другата седмица сядаме на преговори с Христо Ивано и Мая Манолова", поясни той

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също изказа мнение.

БСП са отворени за диалог и за търсене на решения, но ще изчакат да видят какво предлагат от новия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. На тези избори обаче партията ще се яви в същия формат - като коалиция "БСП за България". 

Нинова смята, че "Продължаваме промяната" много прилича на проекта на Слави в началото. "Не просто се появиха едни нови хора, има еуфория. Много прилича на Слави в началото. Дежа вю - пак беше една еуфория, не излезе да каже какво предлага. Ние задавахме въпроси. Просто едно и също, затова искаме да изчакаме".

Нинова за проекта Петков&Василев: Дежа вю - прилича на Слави в началотЛидерът на БСП е скептична и към посланието на "Продължаваме промяната" - "с десни средства, леви резултати"

На 25-ти и 26-ти септември фирма КАКТУС ОНЛАЙН ще проведе последните за сезон 2021г  “Дни на отворените врати”, и станалия традиция мастер клас, на които може да зададете своите въпроси и да получите професионална консултация относно грижите и отглеждането на сукуленти и кактуси. 

Търсите "Табуретката на свекървата" ? Ще я намерите в най- голямата оранжерия за кактуси край ПловдивПрез уикенда КАКТУС ОНЛАЙН ще проведе последните за сезон 2021г "Дни на отворените врати”

Откриването на нов ресторант винаги предизвиква вълнение сред любителите на кулинарните изкушения, а в рамките само на месец в Пловдив това е на път да се случи за втори път. След огромния интерес, с който бе посрещната популярната верига „Djanam Steak House” , сега пловдивчани очакват старта на другата известна кулинарна дестинация - "La Opera". В петък, на 24 септември ресторантът ще посрещне първите си гости. А там ги очаква истинска кулинарна рапсодия. 

"Оркестър" от 9 шеф готвачи от Истанбул "свири" в новия ресторант "La opera"В петък, на 24 септември ресторантът ще посрещне първите си гости