Цветята отдавна са станали неразделна част от нашия живот, украсявайки домовете ни, празниците ни, работните ни места и градините. Те са подаръкът, който даваме с  повод, или без повод, просто ей така, от сърце. Търсен акцент в  интериорите ни, екзотична нотка в кулинарията, щипка благоухание в аромотерапията, цвят в  хранително вкусовата промишленост като оцветители, задължителна съставка в козметичната и фармацевтичната индустрия. Но освен чисто рационалното им приложение, те ни радват и удивляват със своето разнообразие, нови и хибридни форми, удивителни цветове, и способността си да оцеляват даже и в най-суровите условия.

Едни от най- издръжливите растения в природата и в домашни условия, са кактусите и сукулентите, които живеят както в условията на  летните жеги, така и в зимните студове. В природата могат да се преброят повече от 30 000 вида и разновидности на тези сухоустойчиви растения, разпръстнати по цял свят. В горите и равнините те се крият сред високите скали, треви и храсталаци,  защитавайки се  от дивите животни и птици с помощта на своите бодли. Освен за защита бодлите им служат и като “транспортьори” на семената им до нови територии за размножаване. Не само птиците се лакомят от плодовете на кактусите - отдавна хората са се научили да ги използват за приготвянето на екзотични ястия, конфитюри, а големите  плодове на Стеноцереусите, известни като “драконови плодове”, се продават по цял свят като полезен и освежаващ десерт.

На такава уникална селекция, грижливо събрана от всички краища на света, която е невъзможно да се види на едно място в природата, и то за  един ден, може да се насладите, посещавайки оранжериите на КАКТУС ОНЛАЙН, намиращи се близо до Пловдив. Там ще може да видите представители на кактусни и сукулентни видове от цял свят, обединени по групи, страни и континенти. Сукулентни видове за дома, офиса, търговски и публични помещения, градината и балкона - повече от 3 000 вида и разновидности, събрани на едно място.

На 25-ти и 26-ти септември фирма КАКТУС ОНЛАЙН ще проведе последните за сезон 2021г  “Дни на отворените врати”, и станалия традиция мастер клас, на които може да зададете своите въпроси и да получите професионална консултация относно грижите и отглеждането на сукуленти и кактуси. Всеки ще може да види на живо такива екземпляри като “Табуретката на свекървата”, “Главата на дядото” и много други растителни видове, които са получили нарицателни имена в ежедневието ни. Селекция от растения от повече от 40 страни на петте континента. Мероприятието е отворено за всички желаещи, професионалисти и любители на сукуленти и кактуси, и се провежда при взети противоепидемични мерки. Провежда се на открито, така че  ви очакваме ви на свеж въздух, на следния адрес: 

 КАКТУС ОНЛАЙН ЕООД, с. Марково, Ул. Цар Иван Асен II №65