Хаосът на Околовръстното на Пловдив продължава втори ден, сигнализираха читатели на TrafficNews. Тапи, изнервени шофьори и огромни колони от автомобили са се извили и на двата участък на обходния път на Пловдив – както около Скобелева майка, така и между Кукленско шосе и Пазарджишко.

Най-тежка е ситуацията около разклона за Марково, причината е явно повредена светофарна уредба.

„ Изключително тежко е положението на Околовръстното на кръстовището за с.Марково. Светофарната уредба явно е повредена, защото за колите по Околовръстното зеленият сигнал е точно5-6 секунди. Трафикът е ад!”, пише наши читател с надеждата отговорните институции да обърнат внимание на проблема.  

Друг наш читател също обръща внимание на проблема за светофара, като по думите му заради краткия зелен сигнал минават по 2-3 коли, а колоните са огромни.  

Пловдивчанка пък е изминала за 37 минути разстоянието от кръговото на Пазарджишко до разклона за Първенец. Хората се чудят откъде да минат, за да избегнат тапите. Освен светофара, лека катастрофа край Първенец още повече утежнява ситуацията.

Не по-различна е ситуацията и на Околовръстното около Скобелева майка, там е аварирал извънгабритно превозно средство, което създаде огромни тапи и двете посоки.