Втори ден за тежки задръствания около Денталния факултет в Пловдив. Причината са ремонтни дейности на бул. „Христо Ботев” и оставеният от дълго време разкопан участък на бул. „Копривщица”.

Припомняме, че движението се урежда регулировчици, които обслужват кръстовището на Денталния. Въпреки това обаче по протежението на платното посока Кючук Париж задръстванията са тежки.  Тапа се образува от бетонния мост в посока Коматевския възел, където преминаването се извършва само в едната лента.В обратна посока движението също е натоварено.  Припомняме, че вчера задръстванията посока Центъра бяха незначителни на фона на тези в другото платно, днес обаче виждаме обратното. 

 Община Пловдив призовава шофьорите да бъдат изключително внимателни и да спазват указанията на служителите на МВР, като за да се избегнат задръстванията, най-добре е да избират обходен маршрут - през надлез Родопи.

Припомняме, че след като приключи подмяната на водопроводите в участъците на бул. „Христо Ботев” ще бъде затворено и цялото движение в северното платно, за да се ремонтира пътното легло и да се асфалтира. Предвижда се тогава движението да бъде пренасочено изцяло в южното платно, където ще е двупосочно.