За последното денонощие 3469 са новозаразените в страната, при 19.3% положителни тестове за COVID-19. 

379,35 на 100 000 души население е 14-дневната заболеваемост от COVID-19 в Пловдивска област, показват последните данни на РЗИ.

288 са новодиагностицираните към днешна дата. Справката на РЗИ сочи, че в болница се лекуват 37 пациенти, а на домашно лечение са 253.

COVID кризата в цифри: 3469 новозаразени при 19.3% положителни тестовеВижте актуалните данни за страната

531 пловдивчани са в болница с COVID-19Общопрактикуващ лекар е сред новозаразените

Бебе на 1 година с придружаващи заболявания е сред жертвите на COVID. То е починало в Пловдив. Момиченцето е от Кърджалийско, но е било прието в Детска клиника на УМБАЛ "Свети Георги". То е било със сърдечно, хронично белодробно и хронично неврологично заболяване.

Бебе на 1 година с придружаващи заболявания е сред жертвите на COVID51 нови случая на заразен медицински персонал

Детето на годинка с COVID-19 е починало в ПловдивМомиченцето е от Кърджалийско

С близо 6% е спаднал броят на хоспитализирани пациенти с COVID  в Пловдив и областта. Това обяви областният управител Ангел Стоев преди началото на заседанието на  Областния кризисен щаб.

„Причината за този спад се дължи на началото на учебната година и скокът на заразени ученици. Те не са в рискова група и повечето от тях са само заразоносители. Затова имаме близо 6 на 100 спад в болниците”, обясни Стоев.

Болните от COVID в Пловдив се увеличават заради учениците, но хоспитализациите намаляватЗдравната система е в стабилно състояние, заяви областният управител Ангел Стоев

Няма да има допълнителни мерки за спиране разпространението на COVID – 19 в Пловдивска област. Въпреки това обаче контролът за спазване на всички заповеди ще бъде засилен.  Това обяви областният управител Ангел Стоев след заседанието на Областния кризисен щаб. По думите му към момента градът под тепетата е далеч от тъмночервената зона, тъй като заболеваемостта на 14-дневна база е 380 души на 100 хиляди.

В момента в областта са разкрити 812 COVID легла. Стоев заяви, че от тях 262 са свободни и не е нужно разкриването на допълнителни. Интензивните легла са общо 95, разпределени в 13 лечебни заведения. От тях 28 са свободни.  

Без нови COVID мерки в Пловдив, тежките случаи в болници обаче растатЗапочват засилени проверки в търговските обекти, хората масово не спазват мерките

На национално ниво Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че в петък ще има нов брифинг, на който вероятно ще бъдат представени нови мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Министър Кацаров: В петък вероятно ще обявим нови мерки срещу COVID-19Той още веднъж бе категоричен, че училищата последно ще затворят

Писмо до председателя на Общинския съвет, кмета на Пловдив и общинските съветници изпратиха феновете на футболен клуб „Ботев”. В него те молят да се загърбят партийните различия и на днешната сесия всички общински съветници да подкрепят отпускането на средства за двата стадиона на „Ботев” и „Локомотив”.

Феновете на Ботев: Стадионите не са само за нас, чрез тях се изгражда модерна социална инфраструктураТе изпратиха писмо до председателя на Общинския съвет, кмета на Пловдив и общинските съветници

С пълно единодушие Общинският съвет прие даването на 5,6 милиона лева за двата пловдивски отбира Ботев и Локомотив, необходими за довършването на стадионите.

В залата имаше представители на фенклубовете на двата отбора, както и строителят на "Колежа" – собственикът на PIMK Илиян Филипов.

За Ботев е отредена точната сума от 2 860 800 лева, а за Локомотив Пловдив - 2 820 000 лева.

С пълно единодушие общинарите отпуснаха 5,6 млн. лева за Колежа и ЛаутаВ залата бяха представители на фенклубовете на двата отбора и собственикът на PIMK

Собственикът на ПИМК Илиян Филипов разкри подробности за строителството на стадион "Христо Ботев". Той присъства на днешния Общинския съвет, на който бяха гласувани допълнителни пари за стадионите. 

Илиян Филипов: До 5 месеца завършваме "Колежа", трябват още 15 млн. лева за пълния проектСобственикът на ПИМК разкри подробности за строителството

Бизнесменът Илиян Филипов заяви, че ще съди Йордан Иванов от „Демократична България”. Причината е, че по време на сесията на общинския съвет той нарече фирма ПИМК „приближена до кмета”, а неговата колежка Веселина Александрова каза: „само споменаването на фирмата буди съмнения”.

Причината за това бе точка за замяна на имот между Община Пловдив и дружеството „Ей Ди Макс строй”с управител Илиян Филипов.

Илиян Филипов ще съди Йордан Иванов от ДБ и заяви: Тази партия само спира работата на Община ПловдивСобственикът на ПИМК влезе в полемика със съветниците от „Демократична България” заради внушения от тяхна страна

Бизнесменът Владимир Кисьов направи предложение 5-те имота, които са искани от негов съдружник в район „Източен”, да бъдат извадени от Годишната програма за разпореждане с имоти.  

TrafficNews писа как Петър Илиев, собственик на „„Тема инвест 9787”, е внесъл инвестиционно намерение да взимането на 5 имота на ул. „Варна” и „Лев Толстой” срещу обезщетение в полза на Община Пловдив. Самият Илиев е съдружник с братя Кисьови в няколко акционерни дружества.

В. Кисьов: Нямам общо с 5-те имота на Общината, искани от мой съдружник, навремето спасих терени от застрояванеБизнесменът предложи да извадят исканите имоти от негов съдружник, но цялата точка така или иначе не мина

Община Пловдив ще издаде строителното разрешение за пробива под Централна гара, това обяви кметът Здравко Димитров.Това се случва седмица, след като от Министерството на регионалното развитие и благоустройство отказа да издаде разрешение за строителството на съоръжението и прехвърли топката към градската администрация.

От НКЖИ са входирали искането в Общината, а тя е получила разрешение от МРРБ за издаването му. Кметът обясни, че скоро ще се даде пресконференция с НКЖИ, на която ще бъдат разкрити всички детайли около предстоящите дейности.

МРРБ и Община Пловдив се разбраха за пробива под гарата! Издават строителното разрешениеНКЖИ и градските власти ще представят детайли относно дейностите, които предстоят

8 млн. лева – толкова е сумата, която е необходима за отчуждаване на имоти по бул. „Ал. Стамболийски” за неговото разширение. Това заяви на днешната сесия кметът Здравко Димитров по време на едно от обсъжданията за продажба на имоти.

Почти всички имотни сделки пропаднаха, като се разрази дълга дискусия за политиката на градската администрация за общинските терени, главно между Зико и Слави Георгиев.  Независимият общински съветник припомни едно изказване на кмета от началото на мандата, че няма да продава имоти и попита какво се е променило. От друга страна той постави и под въпрос защо търговете винаги са с тайно наддаване, а не с явно.

Разширението на бул. „Ал. Стамболийски” май остава мираж – трябват 8 млн. лева само за отчужденияПочти всички имотни предложения пропаднаха на днешната сесия на местния парламент

Два гласа не стигнаха на Савина Петкова да бъде избрана за омбудсман на Пловдив. Общинските съветници гласуваха избор на нов обществен посредник, след като повече от пет години този пост имаше временно изпълняващ длъжността.

На косъм: Два гласа не стигнаха на Савина Петкова да стане омбудсман на ПловдивДо един месец ще се проведе нов конкурс

Ръководството на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" отмени обществената поръчка "Организиране и провеждане на събития, хотелско настаняване и кетъринг" на стойност половин милион лева. Това става веднага след публикацията на TrafficNews , която разкри нередности при обявяването й.  Участник в конкурса, собственичката на пловдивската туристическа агенция „Травъл Ескейп” Златка Такова е  обжалвала решението на комисията от ПУ, с което е избран победителя в конкурса – столичната фирма „Темида – цената на истината” на известната тв водеща Нина Хамилтън.  Ръководството на университета обаче не изчака решението на КЗК, а спря процедурата. 

След публикация на TrafficNews: ПУ отмени обществена поръчка за половин милион леваВъзложителят призна , че са допуснати съществени нарушения при провеждането на конкурса

Забелязали сте поскъпването на почти всички основни стоки и услуги, нали? Официално говорим за незначителна инфлация от 3-4%, но домашният бюджет показва, че парите ни стигат за много по-малко количество продукти. 

Официалната версия гласи, че поскъпване на живота има в цяла Европа. Причините - пандемията, намаленото потребление, намаленото производство, енергийната криза и не на последно място климатичните особености.

Инфлация ли? Колко струват основни стоки в Германия и в България?Олиото и маслото - двойно по-скъпи у нас, а заплатите шест пъти по-ниски

Поредният нарушител блокира пътя на пешеходците в Смирненски. Возилото било паркирано на тротоар на ул. „Дружба” 12 непосредствено до ОУ „Кочо Честеменски”.

Водачът така се е постарал, че не е оставил никакво място за преминаване на пешеходците.

Законът е за балъците: Поредният водач превзел тротоар в Пловдив!Удобно за шофьора, но не и за пешеходците

Катастрофа затвори пътя Асеноград – Смолян малко след 18:00 часа.

Четири часова блокада на пътя Асеноград - СмолянУдарили са се пловдивски автомобил „Хюндай” и влекач със смолянска регистрация