По всичко личи, че юридическият отдел на Областната управа в Пловдив не е намерил законово основание да върне решението на Общински съвет за оптимизация на училищната база, което включва сливането на двете ОУ-та „Душо Хаджидеков” и „Георги Бенковски”. Припомняме, че казуса бе съпроводен с 5-дневни протести от страна на родители, чийто деца учат в двете школа.  

Днес областният управител Здравко Димитров ще бъде домакин на кръгла маса за бъдещето на училищата, която ще се проведе в заседателната зала на областната админстрация. Очаква се и кметът Иван Тотев да присъства.

Идеята на срещата е да се постигне консенсус от двете страни, за да може казусът най-после да бъде разрешен.

Припомняме, че на 17 май след четиричасови дебати предложението за сливането на двете основни училища, беше прието с 30 гласа „за”, 15 „против” и двама въздържали. Предложението беше подкрепено от ГЕРБ, Реформаторския блок, КП "Кауза Пловдив", ЗС „Александър Стамболийски”, а "Съюз за Пловдив" не участва в гласуването. 

Преди самото гласуване също имаше предвидена среща между кмета Иван Тотев и родителите, но тогава тя пропадна, защото градоначалникът не искаше вътре да присъстват представители на медии.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg