Жълт код за ниски сутрешни температури е обявен за днес в Пловдив и още 8 области в България. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в котловините на Югозападна България и в подбалканските полета – между 1° и 3°, и там ще се образуват първите слани. В Пловдив сутринта термометърът ще показва 6°.

През деня ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 21° и 26°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за септември - ще се понижава.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 9°.