Няма потвърждение от МВР, че Мартин Божанов - Нотариуса е бил техен сътрудник. Така председателят на Комисията за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов коментира информацията от "Антикорупционния фонд", че Нотариуса е бил информатор на МВР. 

Нотариуса бил Доверено лице в МВР и ГДБОП знае това от 2022 г

Нотариуса фабрикувал секскомпромати за магистрати в имота си в ГърцияНови разкрития на Антикорупционния фонд за разработката на ГД БОП срещу Божанов

"Темата не е приключена. Заради много наситения информационен поток последно време и това, че не се осъществи ротацията, темата за Мартин Божанов и "Осемте джуджета" потъна повече в информационния поток. Но ние ще продължим да я поддържаме, защото това е начинът да принудим разследващите органи да си свършат работата", каза още Минчев. 

Той каза, че ще се помисли дали ще има такава комисия и в 50-ото Народно събрание. 

"Аз по никакъв начин не съм участвал в казуса с подписването на Кирил Петков като управител на "Да запазим Корал". Работил съм по предходни закуси там, няма как да кажа защо и как се появява името ми в документите", коментира темата със фалшифицираните подписи той.

Името на Минчев се появи като автор на един от документите, за които Атанас Русев от Сдружение "Корал" твърди, че е фалшифициран.

Минчев обясни, че към момента не е търсен за обяснения от прокуратурата, но ако се свържат с него, е готов да даде показания.