Самотна майка от Пловдив, живееща с 370 лева на месец, е принудена да се лиши и от дрехите си, за да даде шанс на своето дете да проходи. Малкият Никола е с детска церебрална парализа, а баща му напуснал семейството, когато разбрал тежката диагноза.

За да събират нужните средства, майката на детето продава дрехите си в интернет.

За крехката си възраст, Никола е претърпял цели 10 операции, a майка му е неотлъчно до него. От петмесечна възраст детето трябва да се подлага и на ежедневна рехабилитация. Тя струва 1200 лева месечно.

Никола вече седи самостоятелно, опитва се да пълзи, задържа се за секунди изправен. Борбеното дете има целия потенциал да го направи, тъй като ментално той отговаря на възрастта си . Говори добре, посещава редовно логопед и психолог . Но рехабилитацията в България не е на ниво. Клиника в Полша дава надежда на самотната майка, че Никола може да проходи.

„Набираме средства, които са необходими за заминаването ни. 5550 евро е първото отиване – ще се наложи да се ходи 2-3 пъти до там”, разказва пред репортер на ТNS.bg Саша, майка на Никола.

За да събере средства Саша започва да продава собствените си дрехи и тези на детето си в интернет. Майки разбират за проблема й и организират онлайн търг за продажба на дрехи.  


За първия курс на лечение са необходими около 10 хиляди лева. До момента са събрани 2300 лева.

Всеки, който има възможност да помогне на Никола може да го стори на:

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR70001522564636

BIC : UNCRBGSF

Титуляр: Никола Димитров

PayPal: za_da_ima_detstvo@abv.bg

TNS.bg