Двама полицаи от Враца са наказани заради дрямка в патрулния автомобил, научи tribali.info. Куриозният случай се гледа преди дни в административния съд във Враца, където униформените обжалвали наказанието си.

От документите по делото става ясно, че в нощта срещу 14 август миналата година, между 3 и 6.30 часа, вместо да изпълняват служебните си задължения, ченгетата си почивали в патрулния автомобил. Двамата служители на сектор „Пътна полиция“ били позиционирани на булевард „2 юни“ до Химко, за да контролират пътното движение. Вместо обаче да спират коли и да следят за спазването на закона за движение по пътищата, ченгетата си почивали вътре в патрулната „Опел Астра“. Издала ги вътрешната камерата в патрулката, която снима по време на работа.

При преглед на видеофайловете от ръководството научили за недопустимото нарушение и санкционирани служителите с писмено предупреждение за три месеца. Според разпоредбите полицейските служители имат право да почиват като седят в патрулния автомобил, но не и да спят в него. Пътните полицаи обаче били засечени, че в продължение на три часа и половина сладко си подремнали на предните седалки в автомобила.

Магистратите порязаха жалбата на мързеливите ченгета и отхвърлиха жалбите им. Те могат да обжалват пред Върховния административен съд.

Още новини ТУК

TNS.bg